default-image

Τον βασάνισαν επειδή έκλεβε...

Κόσμος
Τον βασάνισαν επειδή έκλεβε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπιασαν έναν μακάκο να κλέβει και το τιμώρησαν σαν να ήταν άνθρωπος…

Στη Βομβάη της Ινδίας, ένας πίθηκος μακάκος, είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών.

Εμφανιζόταν από τα πυκνά φυλλώματα του δάσους και κρεμασμένος σε κλαδιά έκλεβε μέσα από τις τσάντες όσων γυναικών περνούσαν, ότι έβρισκε. Φρούτα, τρόφιμα, ζαχαρωτά… Κάποιες φορές έκλεβε και τις ίδιες τις τσάντες.

Στη συνέχεια κλαδί κλαδί σαν τη Τσίτα, τον πίθηκο του Ταρζάν, χανόταν στα δέντρα και κανείς δεν μπορούσε να τον εντοπίσει. Οι γυναίκες διαμαρτύρονταν συνέχεια στις αρχές, μέχρι που κάποια μέρα αποφάσισαν συντονισμένες ομάδες να του στήσουν παγίδα.

Το ζωάκι που δεν έχει την πονηριά των ανθρώπων έπεσε αμέσως. Τότε ένα μανιασμένο πλήθος όρμησε στο τρομοκρατημένο μακάκο όπως θα ορμούσε σε έναν άνθρωπο που κλέβει και ενοχλεί γυναίκες, για να τον λιντσάρει.

Κάποιοι έσπευσαν γρήγορα, τον ακινητοποίησαν και έδεσαν τα χέρια του πισθάγκωνα και μαζί και τους αστραγάλους του ζώου, ενώ κάποιοι άλλοι του πέρασαν ένα σχοινί - θηλιά γύρω από το λαιμό.

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η αντίδραση του πλήθους που παραληρούσε και φώναζε λες και είχε μπροστά του κάποιο διάσημο εγκληματία.

Τελικά επενέβησαν οι αρχές και κατάφεραν να σώσουν τον πίθηκο από τα χειρότερα. Του έλυσαν τα χέρια και τα πόδια και τον απελευθέρωσαν στο δάσος.

Το γεγονός προκαλεί απορίες διότι οι Ινδοί στην πλειοψηφία τους σέβονται τους πίθηκους και δεν του κάνουν κακό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News