default-image

Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ο αντίπαλος του Πούτιν, Κασιάνοφ

Κόσμος
Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ο αντίπαλος του Πούτιν, Κασιάνοφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ηγετικό στέλεχος της ρωσικής αντιπολίτευσης Μιχαήλ Κασιάνοφ δήλωσε ότι ομάδα ανδρών εισέβαλε σε εστιατόριο της Μόσχας στο οποίο δειπνούσε το βράδυ της Τρίτης και τον απείλησε, μερικές ημέρες αφότου ο - σύμμαχος του Κρεμλίνου - πρόεδρος της Τσετσενίας δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τον κ. Κασιάνοφ στο σκόπευτρο τουφεκιού.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι το επεισόδιο, κατά το οποίο οι δράστες έριξαν στο πρόσωπο του Κασιάνοφ μια τούρτα, δεν συνδέεται με το Κρεμλίνο και ήταν απλώς μια πράξη χουλιγκανισμού.

Ο κ. Κασιάνοφ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία λέγοντας ότι απειλήθηκαν η ζωή και η ασφάλειά του, είναι σφοδρός επικριτής του Πούτιν. Το φιλελεύθερο αντιπολιτευόμενο κόμμα του Κασιάνοφ, το Parnas, σχεδιάζει να συμμετάσχει αργότερα εντός της χρονιάς στις βουλευτικές εκλογές.

«Σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Μόσχας περίπου 10 άγνωστοι άνδρες με μη σλαβική εμφάνιση μου έριξαν μια τουρτα και μου φώναξαν απειλές και στη συνέχεια έφυγαν με τα αυτοκίνητά τους», αναφέρει ο κ. Κασιάνοφ, σε δήλωσή του.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News