Κόσμος

Ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες σαρώνουν Γαλλία και Βρετανία

Πολύ σχυροί άνεμοι σαρώνουν τις δυτικές και βόρειες ακτές της Γαλλίας. Στην παραλιακή πόλη Λα Τρουμπάλ, ψαράδες παρασύρθηκαν από τις ριπές του ανέμου που ξεπερνούσαν τα 140 χλμ. την ώρα.

Η καταιγίδα Imogen που σαρώνει τη νότια Αγγλία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 154 χλμ. την ώρα. Δύο παιδιά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά από πτώση τοίχου επάνω τους.

Σχεδόν 5.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Οι μετεωρολόγοι ενημέρωσαν για θυελλώδεις άνεμους, οι οποίοι θα σαρώσουν το νοτιοδυτικό τμήμα της Βρετανίας, το Ντέβον και την Κορνουάλη, που αναμένεται να επεκταθούν προς το Λονδίνο στο τέλος της ημέρας.

Οι υπεύθυνοι προειδοποιούν τους κατοίκους για τον κίνδυνο πλημμυρών κι η Βρετανική Αρχή Περιβάλλοντος έχει εκδώσει 250 προειδοποιήσεις.

Οι Αρχές έθεσαν τις περιοχές σε πορτοκαλί συναγερμό και προειδοποίησαν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές λόγω των γιγάντιων κυμάτων που δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες.

Αντίστοιχο σκηνικό και στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί η καταιγίδα Ίμοτζεν.

Ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν Γαλλία και Βρετανία.

Σχεδόν 5.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν το νοτιοδυτικό τμήμα της Βρετανίας, το Ντέβον και την Κορνουάλη και αναμένεται να επεκταθούν μέχρι το Λονδίνο στο τέλος της ημέρας.

Σχόλια