default-image

Για επιχειρήσεις και συμφωνίες στην Τεχεράνη ο Τσίπρας

Ελλάδα
Για επιχειρήσεις και συμφωνίες στην Τεχεράνη ο Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πλαίσιο της στρατηγικής, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασίας με το Ιράν παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο τεχνολογικό πάρκο της Τεχεράνης, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, ενέγειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής του τεχνολογικού πάρκου, Μαχντί Τσαφαρίνια χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης.Τόνισε ότι το πάρκο εχει μέλη πάνω από 30 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, ενω δραστηριοποιούνται πάνω από 3.000 επιστήμονες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα με το Ιράν και διαβεβαίωσε τους Ιρανούς ότι η Ελλάδα θα γίνει γέφυρα που θα ενώσει ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά το Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιράν, είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέπτεται τη χώρα μετά τη συμφωνία για την άρση του διεθνούς εμπάργκο και υπό αυτή την έννοια η επίσκεψη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, αλλά έχει και ιδιαίτερη προβολή και της ιρανικής κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στην Τεχεράνη το απόγευμα του Σαββάτου συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς (Ενέργειας Σκουρλέτης, Ανάπτυξης Σταθάκης, Εξωτερικών Κοτζιάς και Μάρδας) και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως ο γ.γ. του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, θα γίνει δεκτός από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί και τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News