Κόσμος

Tαϊβάν: 29 νεκροί και 120 παγιδευμένοι

Οι διασώστες στην Ταϊβάν δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε έπειτα από έναν σεισμό στη νότια Ταϊβάν, ο οποίος έχει προκαλέσει τουλάχιστον 29 νεκρούς, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό που εξακολουθεί να είναι προσωρινός.

Ο απολογισμός της δόνησης μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε το νότιο τμήμα του νησιού χθες, Σάββατο, γύρω στις 04:00 (τοπική ώρα, 23:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), προκαλώντας την κατάρρευση ενός συγκροτήματος 16 ορόφων και σχεδόν 100 διαμερισμάτων στην πόλη Ταϊνάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αυξάνεται καθώς οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι αρχές άρχισαν έρευνα για την κατασκευή του συγκροτήματος ενώ επιζώντες κατήγγειλαν ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας.

Το πρωί της Κυριακής εξακολουθούσε να αγνοείται η τύχη 122 ενοίκων του συγκροτήματος, από τους οποίους 103 είναι παγιδευμένοι "πολύ βαθιά κάτω από τα ερείπια", σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ταϊνάν Ουίλιαμ Λάι, ο οποίος πρόσθεσε: "δεν υπάρχει κανένα μέσο για να φθάσουμε σ' αυτούς απ' ευθείας, είναι πολύ δύσκολο".

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται τώρα στη διάσωση 30 ανθρώπων που βρίσκονται πιο κοντά στους διασώστες και χρησιμοποιείται πιο ελαφρύς εξοπλισμός, όπως τρυπάνια.

Σχόλια