Κόσμος

Στην Άγκυρα τη Δευτέρα η Μέρκελ

Στην Άγκυρα τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ η οποία θα συαντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενδεχομένως και με τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται ασφαλώς η προσφυγική κρίση.

« Ήδη και οι δυο πλευρές έχουν εφαρμόσει μέρος της συμφωνίας. Θα τεθούν τα ζητήματα του πώς μπορούμε να περιορίσουμε την παράνομη μετανάστευση και να την μετατρέψουμε σε νόμιμη, πώς θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των διακινητών στα τουρκικά παράλια και με ποια προγράμματα μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τους Σύρους που βρίσκονται στη χώρα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Άγκυρα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, σημείωσε ότι μπορεί κανείς να διακρίνει ότι ακόμη υπάρχουν οι διακινητές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άρα είναι προφανές ότι «μένει ακόμη να γίνει δουλειά».

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχεδιασμός για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν διαθέτει κάποια σχετική πληροφορία.

Σχόλια