default-image

Σοκαριστικό βίντεο από την εκτέλεση του Καντάφι

Κόσμος
Σοκαριστικό βίντεο από την εκτέλεση του Καντάφι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σοκαριστικό βίντεο από το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το Βρετανικό BBC, στο οποίο διακρίνεται ο πρώην Λίβυος ηγέτης να σέρνεται στο δρόμο από τους επαναστάτες.

Στο βίντεο ο Καντάφι εμφανίζεται αιμόφυρτος, πάνω σε ένα αγροτικό όχημα, άγρια χτυπημένος και κυκλωμένος από έναν όχλο, που πανηγυρίζει. Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν αντικαθεστωτικό μαχητή, τον Αϊμάν Αλμανί, ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη του Καντάφι το 2011 στη Σύρτη.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης ακούγεται να ικετεύει για την ζωή του, ιδίως τη στιγμή που κάποιος από τους παρευρισκόμενους του βάζει το όπλο στο κεφάλι.

Προσοχή, τα πλάνα είναι πολύ σκληρά:

Ο Καντάφι σκοτώθηκε από έναν από τους επαναστάτες, με το ίδιο του το χρυσό όπλο το οποίο βρέθηκε δίπλα του όταν τον συνέλαβαν. Μάλιστα αυτό το χρυσό όπλο έγινε και το σύμβολο της νίκης των επαναστατών.

Λίγες ημέρες πριν, είχε κάνει την τελευταία του απόπειρα να αποδράσει από τον στενό κλοιό των επαναστατών, όμως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ τον αντιλήφθηκαν και βομβάρδισαν τον κομβόι των 150 αυτοκινήτων με τα οποία προσπαθούσε να διαφύγει από την Σύρτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να τον πιάσουν οι εξεγερμένοι.

Ο Καντάφι και ο γιος του, Μοτασίμ, κηδεύτηκαν στις 25 Οκτωβρίου, το πρωί, σε άγνωστη τοποθεσία. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι «ο Μουαμάρ αλ Καντάφι και ο γιος του θα κηδεύονταν σε μυστικό τάφο στην έρημο».

«Ο Μουαμάρ αλ Καντάφι και ο Μοτασίμ κηδεύτηκαν σήμερα [25 Οκτωβρίου] την αυγή σε μυστική τοποθεσία. Αργότερα θα δημοσιεύσουμε και άλλες λεπτομέρειες», δήλωνε ένας αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με μια στρατιωτική πηγή από την Μισράτα να επιβεβαιώνει την είδηση.

Η σορός του συνταγματάρχη ήταν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου εκτεθειμένη σε ψυγείο κρεάτων στην Μισράτα, όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, φωτογραφίζοντας τα πτώματα του συνταγματάρχη και του γιου του.

Η μεταφορά των σωρών έγινε από 4 στρατιώτες οι οποίοι ορκίστηκαν στο Κοράνιο να μην αποκαλύψουν ποτέ το μέρος της ταφής. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ακριβής τοποθεσία. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως τα σώματα είναι θαμμένα στην Έρημο Σαχάρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News