default-image

Υπέρ του Brexit 45% των Βρετανών

Κόσμος
Υπέρ του Brexit 45% των Βρετανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προηγείται το «όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση των προτάσεων του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για την παραμονή της χώρας στην Ενωση.

Η έρευνα του YouGov για την εφημερίδα Times, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την παρουσίαση των αλλαγών στη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ που σχεδιάζει ο βρετανός πρωθυπουργός, εμφανίζει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διαφορά ανάμεσα στο "ναι" και το "όχι".

Πιο συγκεκριμένα το στρατόπεδο της εξόδου της Βρετανίας στην ΕΕ προηγείται κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των Βρετανών θα ψήφιζε σήμερα υπέρ της εξόδου από την Ενωση, έναντι του 36% που θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής. Το 19% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Την ίδια ώρα, πηγές από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο βρετανικό BBC υποστήριξαν ότι κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν είναι ικανοποιημένος σε αυτό το στάδιο από τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες με στόχο να αποτραπεί το Brexit.

Σύμφωνα και με τις αναφορές ευρωπαίου αξιωματούχου, οι πρώτες αντιδράσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δείχνουν πως «κανένας δεν είναι ικανοποιημένος» από τον συμβιβασμό που παρουσίασε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, από τον οποίο ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον ελπίζει να εξασφαλίσει μια οριστική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής των 28.

Από την πλευρά της η Γερμανική κυβέρνηση, χαρακτήρισε τις προτάσεις που υπέβαλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «φιλόδοξες», αποφεύγοντας όμως να σχολιάσει τα ζητήματα στα οποία διαφωνεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News