default-image

Εξετάζεται μερικό «κλείσιμο» των Καταρρακτών του Νιαγάρα

Κόσμος
Εξετάζεται μερικό «κλείσιμο» των Καταρρακτών του Νιαγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πιθανότητα της προσωρινής εκτροπής του νερού που καταλήγει στους καταρράκτες «Americans Falls» και «Bridal Veil Falls», που εξετάζει η πολιτεία της Νέας Υόρκης προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα συντήρησης σε δύο γέφυρες οι οποίες εκτείνονται πάνω από τον ποταμό Νιαγάρα εδώ και 115 χρόνια.

Πρόκειται για τις γέφυρες που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με το νησί Goat και οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν μπορούν να επισκευαστούν παρά μόνο «αν η περιοχή παραμείνει στεγνή».

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει τεθεί επί τάπητος, το νερό θα εκτραπεί προσωρινά προς τους καταρράκτες Horseshoe στην καναδική πλευρά των συνόρων, προκειμένου να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν οι γέφυρες, όπως αναφέρει το περιοδικό «Travel and Leisure».

Καταρράκτες Horseshoe

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται να μπει «φρένο» στους καταρράκτες, αφού το 1969 είχε γίνει εκτροπή του νερού προκειμένου να μελετηθεί η διάβρωση του εδάφους στην περιοχή.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα, αναφέρει το naftemporiki.gr,  αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat: οι καταρράκτες Horseshoe, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά των συνόρων, και των Americans Falls στην Αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται επίσης στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους με το νησί Luna.

Bridal Veil Falls

Σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες την τελευταία εποχή των πάγων, με το νερό από τις νεοσυσταθείσες τότε Μεγάλες Λίμνες να δημιουργεί έναν δρόμο μέσα από τους κρημνούς της περιοχής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. 

Περισσότερα από 168.000 κυβικά μέτρα νερού πέφτουν κάθε λεπτό κατά την περίοδο της υψηλής ροής και σχεδόν 110.000 κυβικά μέτρα κατά μέσο όρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News