default-image

Προοπτικές ελληνοαλβανικής επιχειρηματικής και ενεργειακής συνεργασίας

Κόσμος
Προοπτικές ελληνοαλβανικής επιχειρηματικής και ενεργειακής συνεργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προοπτικές περαιτέρω ενεργειακής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας συζητήθηκαν κατά τις διμερείς επαφές του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Τσίπρα, στα Τίρανα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας Νταμιάν Γκζικνούρι, συζητήθηκαν οι προοπτικές ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας, σε περιφερειακό επίπεδο, με ειδικότερη αναφορά στην πρόοδο της πορείας κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Αλβανίας Αρμπέν Αχμετάι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε η βούληση των αλβανικών αρχών να συνδράμουν στη βελτίωση του κλίματος για τις ελληνικές επιχειρήσεις και την επίλυση των προβλημάτων τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έγινε ειδική αναφορά στις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία, η οποία αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έπειτα από 7 χρόνια κρίσης, ενισχύοντας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γειτονική χώρα, ο Γ.Γ. ΔΟΣ συμμετείχε, ως κεντρικός ομιλητής, σε εκδήλωση της πρεσβείας της Ελλάδας για την παρουσίαση του ηλεκτρονικού Ελληνο-Αλβανικού Επιχειρηματικού Οδηγού 2015-2016, που επιμελήθηκε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας. Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της τοπικής ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Νίκο Πελέσι, ο οποίος τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τη σημασία των ελληνικών επενδύσεων για την οικονομία της Αλβανίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News