Κόσμος

Ένας νεκρός και έξι συλλήψεις σε κατάληψη πάρκου στο Όρεγκον

Έξι από τους ενόπλους που τάσσονται κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ και είχαν καταλάβει παρανόμως εδώ και τρεις εβδομάδες ένα φυσικό πάρκο του Όρεγκον, συνέλαβε η αστυνομία ενώ ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τις δυνάμεις της τάξης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο αρχηγός του κινήματος, Άμον Μπάντι.

 «Γύρω στις 16:25 της Τρίτης (02:25 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας) η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) και η αστυνομία της Πολιτείας του Όρεγκον (δυτικές ΗΠΑ) πραγματοποίησαν επιχείρηση για να συλλάβουν ορισμένα άτομα που συνδέονται με την ένοπλη κατάληψη του εθνικού πάρκου Μαλέρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Έπεσαν πυροβολισμοί» και «ένα πρόσωπο που επρόκειτο να συλληφθεί σκοτώθηκε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ένα άλλο πρόσωπο που τραυματίσθηκε χωρίς τα τραύματά του να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο», όπου και κρατείται, συνεχίζει η ανακοίνωση του FBI και της αστυνομίας του Όρεγκον.

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ομοσπονδιακές κατηγορίες για συνωμοσία για χρήση βίας και για εκφοβισμό ή απειλές με στόχο την παρεμπόδιση ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε το FBI.

Σχόλια