default-image

"Πού είναι η Ευρώπη" μπροστά στην άνοδο του αντισημιτισμού, διερωτάται ο Νετανιάχου

Ελλάδα
"Πού είναι η Ευρώπη" μπροστά στην άνοδο του αντισημιτισμού, διερωτάται ο Νετανιάχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου σε έντονο ύφος την Ευρώπη, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ζητώντας να μάθει απευθυνόμενος στους ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου τι κάνουν για να υπερασπιστούν τους Εβραίους ενώπιον της ανόδου του αντισημιτισμού.

«Δυστυχώς στην Ευρώπη και αλλού, Εβραίοι στοχοθετούνται εκ νέου επειδή απλά είναι Εβραίοι» τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση.

Σε σύγκριση με τις δεκαετίες του 1930 και 1940, «ένα πράγμα έχει αλλάξει» σημείωσε, «δεν είμαστε πλέον ένας λαός χωρίς Κράτος που βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση καταφυγίου. Δεν είμαστε πλέον ένας αδύναμος λαός που εκλιπαρεί για την προστασία των άλλων».

«Σήμερα, είμαστε ένας ανεξάρτητος και κυρίαρχος λαός στη δική μας πατρίδα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης. «Είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας», συμπλήρωσε. «Όμως, πού βρίσκεται η Ευρώπη; Πού βρίσκεται ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος» διερωτήθηκε.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε τις δηλώσεις αυτές σε μια χρονική συγκυρία που οι σχέσεις του Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τεταμένες. Την 14η Ιανουαρίου ο Νετανιάχου είχε κατατάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ μεταξύ των «πολυεθνικών οργανισμών» με τις οποίες η χώρα του έχει εύθραυστες σχέσεις.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί στην απόφαση των Βρυξελλών να τοποθετείται σήμανση στα προϊόντα που εξάγονται από τους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη προκειμένου να τα διαχωρίζει από εκείνα που κατασκευάζονται στο Ισραήλ. Σε αντίποινα, το Ισραήλ είχε αποφασίσει τον Νοέμβριο να αναστείλει τις επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε παρομοιάσει αυτήν την απόφαση των Ευρωπαίων με τις πρακτικές που παρατηρούνταν τη ναζιστική περίοδο. «Την τελευταία φορά που έγινε αυτό σε ευρωπαϊκό έδαφος, ήταν πριν από 70 και πλέον χρόνια» είχε δηλώσει την 15η Ιανουαρίου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί τις Βρυξέλλες και τα Ηνωμένα Έθνη ότι ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά το Ισραήλ.

«Την ώρα που σε ολόκληρη την περιοχή (της Μέσης Ανατολής) οι ισλαμιστές κακοποιούν πληθυσμούς, εξαναγκάζουν τις γυναίκες στη δουλεία και τις κακοποιούν σεξουαλικά, δολοφονούν χριστιανούς και ομοφυλόφιλους, το Συμβούλιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δε σταματά να εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Ισραήλ. Περισσότερο από τη Βόρεια Κορέα. Περισσότερο από τη Συρία. Περισσότερο απ' όλα αυτά μαζί. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν» είπε σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News