Κόσμος

Βρετανία: Δέχεται να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

Η Βρετανία μπορεί να δεχτεί να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου στη Συρία και έχουν φτάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε σήμερα μία υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.

Η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Τζαστίν Γκρίνινγκ ανέφερε ότι το Λονδίνο εξετάζει αν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για τα περίπου 3.000 παιδιά που έφυγαν από τις εμπόλεμες περιοχές και έφτασαν στην Ευρώπη μόνα τους, χωρίς να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Όταν ρωτήθηκε αν η συντηρητική κυβέρνηση θα εισακούσει τις εκκλήσεις διαφόρων οργανώσεων αρωγής και θα δεχτεί τα παιδιά, η υπουργός είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News: «Αυτό κάνουμε και πιστεύω ότι είναι το σωστό».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα μπορούσε να δεχτεί 20.000 Σύρους πρόσφυγες τα επόμενα πέντε χρόνια, όμως όχι από αυτούς που έχουν φτάσει ήδη στην Ευρώπη αλλά από εκείνους που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι επικριτές του σημειώνουν ότι η προσφορά αυτή είναι πενιχρή, σε σύγκριση με τους 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες που έφτασαν στη Γερμανία πέρσι. Πολλές οργανώσεις και περισσότεροι από 80 Επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας έχουν απευθύνει έκκληση στον Κάμερον να κάνει περισσότερα για τους ανθρώπους αυτούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια