Κόσμος

Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρίζει το PKK ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι προετοιμασμένες για μια στρατιωτική λύση στη Συρία, αν δεν καταστεί δυνατός ένας πολιτικός διακανονισμός. Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι καλύτερα να καταλήξουμε σε μια πολιτική λύση, όμως είμαστε προετοιμασμένοι, αν αυτό δεν είναι δυνατό, να έχουμε μια στρατιωτική λύση σ' αυτή την επιχείρηση και να εξαλείψουμε το Νταές (Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως συζήτησε επίσης με τον Τούρκο πρωθυπουργό πώς οι δύο χώρες τους, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν περισσότερο τους Άραβες σουνίτες αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος πρόσφερε επίσης την υποστήριξή του στη μάχη που διεξάγει η Τουρκία εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) λέγοντας πως οι κούρδοι αντάρτες αποτελούν για την Τουρκία «απειλή» όσο και το Ισλαμικό Κράτος.

«Το ΙΚ δεν είναι η μόνη υπαρξιακή απειλή για τον λαό της Τουρκίας, το PKK είναι επίσης μια απειλή και το γνωρίζουμε», δήλωσε ο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας το PKK «τίποτε περισσότερο από μια τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στην πλατεία Σουλτάναχμέτ. Την Παρασκευή επισκέφτηκε το Μπλε Τζαμί, ενώ σήμερα είχε συνάντηση και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια