Κόσμος

Εσφαξαν 300 αμάχους και απήγαγαν 400 οι τζιχαντιστές στη Συρία

Δεν έχουν τέλος οι φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους. Τζιχαντιστές φέρεται να σκότωσαν περίπου 300 αμάχους-μεταξύ τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι- και να απήγαγαν 400 μετά από έφοδο σε πόλη στα ανατολικά της Συρίας.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν περίπου 400 άμαχους, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν χθες σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στη Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής οι τζιχαντιστές ξεκλήρισαν ολόκληρες οικογένειες, σφαγιάζοντας περίπου 300 ανθρώπους (μεταξύ αυτών γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι), ως αντίποινα για συνεργασία με τον συριακό στρατό, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν το πρακτορείο SANA και το Sputnik.

Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφεται μέσα σε μια μόνο ημέρα στη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι οι περίπου 400 άμαχοι απήχθησαν από τη συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια, την οποία έθεσε υπό τον έλεγχό του το ΙΚ, κοντά στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης ανατολικής επαρχίας, και από άλλα παρακείμενα προάστια. "Ανάμεσα στους απαχθέντες, που όλοι τους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, όπως οι τζιχαντιστές του ΙΚ, είναι γυναίκες, παιδιά και οικογένειες φιλοκυβερνητικών μαχητών. Οι άμαχοι αυτοί οδηγήθηκαν σε περιοχές που ελέγχονται από το ΙΚ στο δυτικό τμήμα της επαρχίας και στη γειτονική επαρχία Ράκα", διευκρίνισε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αυτή η ευρείας κλίμακας επίθεση του ΙΚ επέτρεψε στους τζιχαντιστές να προελάσουν στο βόρειο τμήμα της πόλης Ντέιρ Εζόρ και να ελέγχουν πλέον το 60% αυτής.

Σήμερα το πρωί σφοδρές μάχες μαίνονταν μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστών στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, ενώ η συνοικία Αλ-Μπεγκαϊλίγια αποτέλεσε στόχο ολονύκτιων ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού, όπως αναφέρει το ethnos.gr, συνεχίζει να ελέγχει τμήματα της πόλης όπως και ένα παρακείμενο στρατιωτικό αεροδρόμιο, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις του ΙΚ.

Σχόλια