default-image

Ένας νεκρός και 3 συλλήψεις τζιχαντιστών στην Ινδονησία

Κόσμος
Ένας νεκρός και 3 συλλήψεις τζιχαντιστών στην Ινδονησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στην καρδιά της Τζακάρτα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ινδονησίας σκότωσαν έναν ύποπτο τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους και συνέλαβαν άλλους δύο.

Έρευνα με στόχο τον εντοπισμό πυρήνων που έχουν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησαν οι Αρχές της Ινδονησίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, για την οποία την ευθύνη έχει αναλάβει ήδη το ΙΚ.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι επιδρομές της αστυνομίας έγιναν στο Ντεπόκ, έξω από την πρωτεύουσα Τζακάρτα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των πέντε δραστών που χθες έσπειραν τον τρόμο στην Τζακάρτα. Δύο από τους δράστες είχαν προηγουμένως καταδικαστεί και φυλακιστεί για εγκλήματα που σχετίζονταν με τρομοκρατία.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας και ενόπλων στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ινδονησίας Τζακάρτα την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ήταν έργο του Ισλαμικού Κράτους, παραδέχθηκε η τρομοκρατική οργάνωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την πρώτη επίθεσή της στη χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στον πλανήτη.

Ενώ μόνο επτά άτομα σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς και την ανταλλαγή πυρών - από τα οποία άτομα τα πέντε ήταν οι ίδιοι τρομοκράτες - η θρασύτητα της επίθεσης έδειξε μια καινούργιου είδους μαχητικότητα σε μια χώρα όπου έχει συνηθίσει επιθέσεις μικρής εμβέλειας εναντίον της αστυνομίας.

Τα σώματα ασφαλείας έθεσαν τέλος στην επίθεση σε περίπου τρεις ώρες, αφού μια ομάδα ένοπλων αντάλλαξαν πυρά με την αστυνομία και μετά ανατινάχτηκαν.

Οι δύο πολίτες που σκοτώθηκαν ήταν ινδονησιακής και καναδικής εθνικότητας, ενώ τραυματίστηκαν είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες από την Αλγερία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News