Κόσμος

Γερμανοί τουρίστες 9 στους 10 νεκρούς της επίθεσης

Γερμανοί τουρίστες 9 στους 10 νεκρούς της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη Γερμανοί τουρίστες 9 στους 10 νεκρούς της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

Τουλάχιστον οι 9 από τους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε σήμερα την καρδιά της Κωνσταντινούπολης ήταν Γερμανοί υπήκοοι, ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου νωρίτερα μίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και της ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα θύματα ήταν Γερμανοί τουρίστες.

Οι περισσότεροι από τους 10 νεκρούς της σημερινής επίθεσης αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη ήταν Γερμανοί πολίτες, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, όπως ανέφεραν πηγές του πρωθυπουργικού του γραφείου.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε επίσης στη Μέρκελ κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα ενημερώνονται σχετικά με τις λεπτομέρειες από τη συνεχιζόμενη έρευνα όσον αφορά την επίθεση αυτή αυτοκτονίας, την οποία πιστεύεται ότι διέπραξε ένας Σύρος καμικάζι.

Λίγο νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν έχουμε ακόμη όλες τις πληροφορίες (...) αλλά μας ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι Γερμανοί πολίτες θα μπορούσε και βρίσκονται μάλλον μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε.

«Οι άνθρωποι αυτοί μετείχαν σε ένα οργανωμένο ταξίδι», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρωθυπουργό της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ, κατά την οποία σημείωσε ότι θα μιλούσε τηλεφωνικώς «τις επόμενες ώρες» με τον Νταβούτογλου.

«Η διεθνής τρομοκρατία έδειξε το άσχημό της πρόσωπο», πρόσθεσε η καγκελάριος και κατέληξε: «Απαιτείται να δράσουμε με αποφασιστικό τρόπο εναντίον της».

Πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές δήλωσε παράλληλα από την πλευρά του ο Αλγερινός πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Μέρκελ και σημείωσε ότι η Αλγερία θα πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος με αποφασιστικότητα για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σχόλια