Κόσμος

Πούτιν: "Πρόωρη η συζήτηση για άσυλο στον Άσαντ"

Την ανάγκη κατάρτισης νέου Συντάγματος και διεξαγωγής προεδρικών εκλογών στην Συρία τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική Bild.

Ο Πούτιν όσον αφορά τον Άσαντ ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι υποψήφιος και να δοκιμαστεί εκ νέου στην κάλπη ενώ στο ερώτημα αν η Μόσχα θα του έδινε άσυλο απάντησε ως εξής: «Δεν είναι ώριμη τέτοια συζήτηση, αλλά ήταν σίγουρα δυσκολότερο το ότι δώσαμε άσυλο στον κ. Σνόουντεν από ό,τι θα ήταν για την περίπτωση του Άσαντ». «Πρώτα όμως πρέπει να ψηφίσει ο συριακός λαός και μετά θα φανεί εάν θα έπρεπε σε περίπτωση εκλογικής ήττας να φύγει ο Άσαντ από τη χώρα» είπε ο Πούτιν.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος διέψευσε τις κατηγορίες ότι οι ρωσικές επιδρομές στην Συρία δεν στοχεύουν την ISIS αλλά τους αντικαθεστωτικούς αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζουμε τις δυνάμεις του Άσαντ που πολεμούν εναντίον της ISIS, αλλά υποστηρίζουμε και δυνάμεις εναντίον του Άσαντ που μάχονται εναντίον της ISIS, πράγμα ομολογουμένως αρκετά περίπλοκο».

Χαρακτήρισε ως «ψεύτικες» τις αναφορές ότι ανάμεσα στα θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών υπάρχουν άμαχοι ενώ τόνισε ότι το επιδεινούμενο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν κάνει δυσκολότερες τις προσπάθειες για διέξοδο από τη συριακή κρίση.

Σχόλια