default-image

Κάμερον: Πρέπει να διαθέτουμε σχέδιο εξόδου από την Ε.Ε.

Κόσμος
Κάμερον: Πρέπει να διαθέτουμε σχέδιο εξόδου από την Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να διαθέτει σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC.

«Εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., η κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψει πάνω σ' αυτό» δήλωσε ο Κάμερον, εν όψει του σχετικού δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί έως τα τέλη του 2017.

Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί σωστή απόφαση την αποχώρηση από την Ε.Ε., εφόσον υπάρξει αναθεώρηση των σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η απόφαση αφορά τον βρετανικό λαό. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στην απόφαση, όποια και εάν είναι αυτή», συνέχισε.

«Εάν η "έξοδος" είναι η επιθυμία των Βρετανών, τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την υλοποιήσουμε», κατέληξε.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της ORB, το 43% των Βρετανών επιθυμεί να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ε.Ε., ενώ το 36% θέλει να παραμείνει στην Ένωση.

Εάν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που θέλουν ένα «Brexit» ανεβαίνει στο 54% και όσων θέλουν την παραμονή στο 46%, έναντι 51% και 49% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά πριν από ένα χρόνο.

«Παρά το επικείμενο δημοψήφισμα σημαντικά ψηλότερο ποσοστό ατόμων είπαν ότι ένιωσαν πιο απομακρυσμένοι από την Ευρώπη τους τελευταίους δώδεκα μήνες από ό,τι πλησιέστερα. [...] Αν ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει μια καταστροφή κατά τη θητεία του, κάποιος χρειάζεται να αρχίσει να πείθει το κοινό πολύ γρήγορα για το γιατί θα έπρεπε να παραμείνουμε τμήμα της Ε.Ε.», δήλωσε στο Reuters ο Τζόνι Χέλντ, διευθυντής της εταιρείας ORB International.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News