default-image

Κολονία: Προσχεδιασμένες οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών

Κόσμος
Κολονία: Προσχεδιασμένες οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολονία, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας είναι προσχεδιασμένες.

Ο κ. Μάας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν μπορεί να μου πει ότι [οι επιθέσεις] δεν ήταν συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες. Χρειάζεται επειγόντως να εξιχνιάσουμε πώς διαπράττονται τέτοια ειδεχθή εγκλήματα».

Πάντως, το κλίμα παραμένει φορτισμένο στην Κολονία, όπου το Σάββατο η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κινήματος Pegida κατά των προσφύγων, αποτρέποντας και συγκρούσεις με αντιδιαδήλωση αριστερών οργανώσεων. Σοβαρές επιπτώσεις υπάρχουν, ωστόσο, και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να εφαρμόσει πολύ πιο αυστηρή πολιτική μετανάστευσης και να κλείσει τα σύνορα.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί για τις επιθέσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία έφθασε χθες τις 379, ενώ οι ύποπτοι είναι κυρίως "αιτούντες άσυλο" ή "παράνομοι μετανάστες", ανακοίνωσε χθες η γερμανική αστυνομία. Περίπου το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, διευκρίνισε η αστυνομία.

Πολλά παρόμοια συμβάντα, κυρίως κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αναφέρθηκαν επίσης μεταξύ άλλων στη Φραγκφούρτη, στο Ντίσελντορφ και στο Βερολίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News