Κόσμος

Τρεις τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν στην Ισπανία

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν -ισπανικής, ολλανδικής και βρετανικής υπηκοότητας- και τρεις τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν σήμερα στη βορειοδυτική Ισπανία.

Πρόκειται για την «μεγαλύτερη κατάσχεση αυτής της ναρκωτικής ουσίας που γίνεται στη Γαλικία από το 1999», σημειώνει η ισπανική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Οι τρεις τόνοι κοκαΐνης θα αγοράζονταν από μια σημαντική οργάνωση λαθρεμπόρων που δραστηριοποιείται στην Κόστα ντελ Σολ», στην επαρχία της Μάλαγα, στη νότια Ισπανία, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αυτή, στην οποία δεν αναφέρεται στην ημερομηνία κατά την οποία εντόπισε τα ναρκωτικά και τα κατέσχεσε.

«Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων αυτοί που μετέφεραν το παράνομο εμπόρευμα, ισπανικής υπηκοότητας, και οι λαθρέμποροι και αγοραστές των ναρκωτικών, ολλανδικής και βρετανικής υπηκοότητας αντίστοιχα», κατέληξε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η Ιβηρική Χερσόνησος θεωρείται η κύρια πύλη εισόδου στην Ευρώπη της κοκαΐνης που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Από την Ισπανία διέρχονται επίσης φορτία κάνναβης που προέρχονται από το Μαρόκο.

Σχόλια