default-image

Καμπούλ: Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με θύματα πολίτες

Κόσμος
Καμπούλ: Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με θύματα πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, κοντά σε μια περιοχή όπου νωρίτερα είχε ανατιναχθεί ένας βομβιστής αυτοκτονίας.

Ένας αξιωματικός της αφγανικής αστυνομίας ανέφερε ότι ένα φορτηγάκι γεμάτο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε κοντά στο Καμπ Μπάρον, ένα αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα κατοικιών για συμβασιούχους εργολάβους τεχνικών έργων. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα γειτονικά σπίτια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν τουλάχιστον 10 θύματα. Ο αστυνομικός δε διευκρίνισε ωστόσο πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες. Η μη κυβερνητική οργάνωση Emergency, που διατηρεί ένα νοσοκομείο στην Καμπούλ, ανέφερε ότι νοσηλεύει ορισμένους τραυματίες.

Νωρίτερα, στην πρώτη επίθεση της ημέρας, σε έναν δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σκοτώθηκε μόνο ο βομβιστής αυτοκτονίας.

Οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες στην αφγανική πρωτεύουσα, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες για να ξαναρχίσουν οι τελματωμένες ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Την Παρασκευή, σε επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σε ένα γαλλικό εστιατόριο όπου συχνάζουν πολλοί ξένοι, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News