Κόσμος

Οι Ταλιμπάν πίσω από την έκρηξη στην Καμπούλ

Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο γαλλικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα, ανέλαβαν Αφγανοί αντάρτες Ταλιμπάν.

«Σήμερα μια επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον εστιατορίου ξένων εισβολέων», ανέφερε στο Twitter ο Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της Καμπούλ, Φραϊντούν Ομπάιντι, και δυτική πηγή επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στόχος ήταν το Le Jardin, γαλλικό εστιατόριο που ανήκει σε Αφγανό και βρίσκεται σε μια συνοικία όπου έχουν τα γραφεία τους πολλές ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται επιτόπου», διευκρίνισε ο δυτικός διπλωμάτης.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εστιατόριο από το οποίο βγαίνει καπνός.

Αυτή η πρώτη επίθεση του 2016 στην Καμπούλ γίνεται μία εβδομάδα και κάτι μετά τη σημαντική τετραμερή συνάντηση που είχαν η Κίνα, οι ΗΠΑ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, με σκοπό να καταρτισθεί οδικός χάρτης για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους αντάρτες Ταλιμπάν, οι οποίες διακόπηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Σχόλια