default-image

Λευκή Πρωτοχρονιά και στην Κύπρο

Κόσμος
Λευκή Πρωτοχρονιά και στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τα ορεινά της γειτονικής Κύπρου ντύθηκαν στα λευκά. Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, και συγκεκριμένα στις 01.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής άρχισε δυνατή χιονόπτωση με συνέπεια πολλά χωριά κυρίως της Πιτσιλιάς και της οροσειράς του Τροόδους να ντυθούν στα λευκά.

Η θερμοκρασία κατέβηκε στο -3 βαθμούς, ενώ το βράδυ θα κατέβει και στους -7. Οι δρόμοι λόγω της χονόπτωσης κατέστησαν ολισθηροί και οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα με αντιολισθικές αλυσίδες. Σύμφωνα με την Μετερεωλογική Υπηρεσία, Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και τοπικά θα πέσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τις πρώτες ώρες δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 5 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός θα σχηματιστεί σε πολλές περιοχές.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη αλλά παροδικά στα δυτικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στους 7 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός ενώ δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.

Το σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος αλλά αναμένονται και διαστήματα με αίθριο καιρό.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News