default-image

Λουτρό αίματος με 32 νεκρούς στη Συρία

Κόσμος
Λουτρό αίματος με 32 νεκρούς στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα, η μία μετά την άλλη στη Χομς της Συρίας, σκοτώνοντας 32 άτομα και τραυματίζοντας 90.

Δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια μια επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκαν στη συνοικία Ζάχρα, στην κεντρική Χομς κοντά στην κλινική, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Στην περιοχή αυτή ζουν αλαουίτες, η κοινότητα στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η αλαουιτική κοινότητα αντιπροσώπευε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της τρίτης σημαντικότερης συριακής πόλης πριν από την έναρξη του πολέμου το 2011.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη χώρα, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις εκτιμώντας ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

Στη συνοικία Ζάχρα στις 12 Δεκεμβρίου είχε σημειωθεί επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε προκαλέσει τον θάνατο 16 ανθρώπων. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, εκατοντάδες αντάρτες είχαν εγκαταλείψει την Ουάερ, τελευταία συνοικία που έλεγχαν στη Χομς στο πλαίσιο μιας σπάνιας συμφωνίας εκεχειρίας υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πλήρη ανακατάληψη της μεγάλης πόλης από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Μεγάλο μέρος της επαρχίας Χομς παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κυρίως αυτών του Μετώπου αλ-Νόσρα που είναι το παρακλάδι στη Συρία της Αλ Κάιντα, στο βορρά, και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική πλευρά της επαρχίας, όπου βρίσκεται η διάσημη αρχαία πόλη της Παλμύρας.

Από τον Μάρτιο του 2011, η σύγκρουση στη Συρία έχει προκαλέσει τον θάνατο 250.000 ανθρώπων και την έξοδο εκατομμυρίων Σύρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News