default-image

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στη Βόρεια Αγγλία

Κόσμος
Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στη Βόρεια Αγγλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη σύσκεψη για την επίβλεψη της παροχής βοήθειας σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία συγκαλεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι πλημμύρες είναι η συνέπεια των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τα συνεργεία διάσωσης να μετακινούνται με φουσκωτές βάρκες μέσα στους δρόμους.

Στις κομητείες του δυτικού Γιορκσάιρ και του Λάνκασιρ, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν χθες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ανέβαινε η στάθμη των υδάτων. Για σήμερα έχουν εκδοθεί τριάντα προειδοποιήσεις για τους κινδύνους εν δυνάμει φονικών πλημμυρών.

Η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Electricity North West ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται ακατάπαυστα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε 7.500 νοικοκυριά.

Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους και να απομακρύνουν όσους κινδυνεύουν.

Μονάδα του δεύτερου τάγματος από το σύνταγμα του Δούκα του Λάνκαστερ έχει αναπτυχθεί στην περιοχή για να βοηθήσει τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες και να μετάσχει στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης εγκλωβισμένων κατοίκων. Εθελοντές του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού μετείχαν επίσης σε επιχειρήσεις διάσωσης.

«Η νύχτα δεν ήταν πολύ καλή", δήλωσε ένας άνδρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί σε ένα κέντρο εκτάκτων καταστάσεων που έχει διαμορφωθεί μέσα σε σχολείο του Γιορκ. Το νερό, εξήγησε ο άνδρας αυτός, του έφθανε μέχρι τη μέση, όταν απομακρύνθηκε από την εστία του. "Κοιμήθηκα μόλις 40 λεπτά εκείνη τη νύχτα».

Ενδεικτικό της ποσότητας του νερού, σύμφωνα με το thetoc.gr, που έπεσε είναι πως μέσα σε μόλις 24 ώρες έβρεξε όσο θα έβρεχε για έναν ολόκληρο μήνα.

Χθες, κατέρρευσε ένα κτήριο 200 ετών στην περιοχή Summerseat του Bury στο Μάντσεστερ, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Irwell.Το κτήριο που προ καιρού στέγαζε μία «ιστορική» παμπ την Waterside στεγαζόταν πάω σε μια γέφυρα για την οποία έχουν εκφραστεί φόβοι πως θα καταρρεύσει.

Η ίδια περιοχή είχε πληγεί από πλημμύρες και στις αρχές Δεκεμβρίου και οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News