Κόσμος

Επίθεση με μολότοφ κατά κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία

Σε κτίριο στη Σαξονία άγνωστοι χθες πέταξαν βόμβες μολότοφ όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν δεκάδες πρόσφυγες. Σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDRΤ, τέσσερις πρόσφυγες βρίσκονταν μέσα στο κτήριο όταν οι άγνωστοι πέταξαν τις μολότοφ, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Στο ακίνητο αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι 100 πρόσφυγες σε λίγες εβδομάδες.

Περίπου 70 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά την επίθεση. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για απόπειρα εμπρησμού, ενώ το κτήριο πλέον φρουρείται επί 24ώρου βάσεως.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο αριθμός των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχει φθάσει τις 800 το 2015.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικογένειας και Ενσωμάτωσης της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βαυαρίας, η Εμίλια Μίλερ (CSU), ανακοίνωσε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει στη Γερμανία μέσα στο 2015 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Ο αριθμός αυτός, εξήγησε η Μίλερ, τεκμηριώνεται με βάση τις εγγραφές στο σύστημα EASY, το λογισμικό με βάση το οποίο κατανέμονται οι αιτούντες άσυλο στα ομόσπονδα κρατίδια, ανάλογα με τον πληθυσμό και τα φορολογικά τους έσοδα.

Σχόλια