default-image

Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση στην Κίνα

Κόσμος
Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση στην Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κατολίσθηση στη νότια Κίνα, που ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, σύμφωνα με την Today's Zaman, και περισσότεροι από 70 να αγνοούνται, προκλήθηκε από παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και όχι από φυσική καταστροφή, αναφέρει κυβερνητική ιστοσελίδα που επικαλείται τις τοπικές Aρχές.

Έρευνα που διεξήγαγε ομάδα στη Σενζέν υπό την επίβλεψη της κινεζικής κυβέρνησης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταστροφή στις 20 Δεκεμβρίου προήλθε από υλικό οικοδομικών αποβλήτων σε χώρο υγειονομικής ταφής παρά από μια φυσική γεωλογική κίνηση, αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

«Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά σύμφωνα με το νόμο», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η καταστροφή αυτή, που οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και καταπλάκωσε 33 κτίρια σε βιομηχανικό πάρκο, έχει εγείρει ερωτήματα για τις προδιαγραφές ασφαλείας στα βιομηχανικά κτίρια στην Κίνα και την έλλειψη εποπτείας που έχει προκαλέσει θανατηφόρα ατυχήματα - μια συνέπεια της ταχείας ανάπτυξης της χώρας.

Στο βιομηχανικό πάρκο της Σενζέν υπάρχει ακόμη κίνδυνος κατολισθήσεων σε τρία διαφορετικά μέρη και επαγγελματίες έχουν συμφωνήσει στο θέμα αυτό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο αξιωματούχο στην Σενζέν.

«Υπάρχουν επίσης επικίνδυνα χημικά στοιχεία που πρέπει να εντοπιστούν και να γίνει η διαχείρισή τους», δήλωσε ο Γιανγκ Σενγκτζούν, επικεφαλής του Γραφείου Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης στην Σενζέν και πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ατμοσφαιρική ή υδάτινη ρύπανση.

Η εταιρεία Shenzhen Yixianglong που διαχειρίζεται το χώρο υγειονομικής ταφής είχε κληθεί να σταματήσει τις εργασίες της τέσσερις ημέρες πριν από την καταστροφή, δήλωσε στέλεχος που διόρισε η κυβερνητική υπηρεσία εποπτείας, όπως αναμεταδίδει το protothema.gr.

Το κινεζικό πρακτορείο "Νέα Κίνα" είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι η χωματερή χρησιμοποιείτο 10 μήνες μετά την υποτιθέμενη διακοπή παραλαβής αποβλήτων, με την εταιρεία να έχει κερδίσει περίπου 7,5 εκατομμύρια γιουάν (1,16 εκατομμύριο δολάρια).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News