Κόσμος

Δεκάδες τραυματίες από μεγάλο σεισμό σε Αφγανιστάν-Πακιστάν

Σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε στις 23:44 τοπική ώρα (21:14 ώρα Ελλάδας) το βράδυ της Παρασκευής το Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Εξαιτίας του σεισμού τουλάχιστον 41 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν όπως μεταδίδουν πακιστανικά ΜΜΕ.

Παλιά σπίτια και τοίχοι κατέρρευσαν στην Πεσαβάρ αργά χθες βράδυ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 30 άνθρωποι, σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn του Πακιστάν, η οποία επικαλείται γιατρούς και εργαζόμενους στις υπηρεσίες διάσωσης.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 82 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φεϊζαμπάντ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπανταχσάν του Αφγανιστάν.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Καμπούλ, στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ, αλλά και στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας, σύμφωνα με τη Ντον.

Ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιος απολογισμός των ζημιών ή στοιχεία για θύματα στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών είχε πλήξει το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 400 ανθρώπους και προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Σχόλια