default-image

Πούτιν για Ερντογάν: Τίποτα δεν είναι παντοτινό

Κόσμος
Πούτιν για Ερντογάν: Τίποτα δεν είναι παντοτινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει τις σχέσεις της με τον τουρκικό λαό, διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δε θα βελτιωθούν ενώ βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία.

«Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δε θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες της Τουρκίας», επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όσον αφορά τη νυν τουρκική ηγεσία, «τίποτα δεν είναι παντοτινό» τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επιπλέον ότι η Ρωσία παραμένει θετική και έτοιμη να αναπτύξει την οικονομική και πολιτική συνεργασία της με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.

Oι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων - το στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία - (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα», επισήμανε ο Πούτιν σε μια ομιλία που εκφώνησε.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News