default-image

Νέα τραγωδία ανοιχτά των τουρκικών ακτών - 18 νεκροί

Κόσμος
Νέα τραγωδία ανοιχτά των τουρκικών ακτών - 18 νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη δεκαοκτώ πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο.

Οι άνθρωποι πνίγηκαν, όταν ανοικτά των τουρκικών ακτών βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε με προορισμό την Κάλυμνο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλα δεκατέσσερα άτομα από τη Συρία, το Ιράκ και το Πακιστάν διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με συμπτώματα υποθερμίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan και αναμεταδίδει το efsyn.gr.

Οι πρόσφυγες είχαν αναχωρήσει από την τουρκική παραθαλάσσια πόλη Μποντρούμ με ένα παλιό σκάφος που ανατράπηκε και βυθίστηκε δύο ναυτικά μίλια, σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 650.000 πρόσφυγες ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 500 ανάμεσά τους, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News