default-image

Επίθεση Ρέντσι σε Μέρκελ για την πώληση των ελληνικών αεροδρομίων

Κόσμος
Επίθεση Ρέντσι σε Μέρκελ για την πώληση των ελληνικών αεροδρομίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφερόμενος στην πώληση των ελληνικών αεροδρομίων, μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της γερμανικής εταιρείας Fraport AG-Slentel Ltd, απευθύνθηκε στην κ. Μέρκελ λέγοντάς της: «Αγαπητή Άνγκελα, δεν μπορείτε να μας λέτε ότι μας δίνετε το αίμα σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Ρέντσι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργότερα πως είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι «όταν η Γερμανία προτάσσεται ως αιμοδότης της Ευρώπης, στα μάτια της Ευρώπης δε φαίνεται έτσι ακριβώς».

Μάλιστα, λέγεται, σύμφωνα με το protothema.gr, ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κατήγγειλε το γεγονός ότι η Ευρώπη ηγείται από τη Γερμανία, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν οι κανόνες να ισχύουν μόνο για κάποιους.

Ωστόσο, σε μία προσπάθεια να υποβιβάσει το γεγονός δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά «μόνο ερωτήσεις», οι οποίες, όπως είπε, δεν ερμηνεύονται ως θέση εχθρική κατά της Γερμανίας.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της καγκελαρίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους σύγκρουση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία.

Τσίπρας: «Αρνητικοί οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την Ελλάδα»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται εις βάρος της Ελλάδας, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα μας εξακολουθεί να πετυχαίνει τους στόχους της.

Ο Αλέξης Τσίπρς εκτίμησε ότι στις Βρυξέλλες ελήφθησαν θετικές αποφάσεις για τη χώρα μας, λέγοντας πως «η Ελλάδα, παρότι βρίσκεται σε δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς συσχετισμούς, πετυχαίνει να υπερασπίζεται το δίκιο και τις αξίες της, όπως η αλληλεγγύη, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή».

«Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για την Ευρώπη, γεμάτη κρίσεις και αναταράξεις», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, για να εκφράσει την πίστη του ότι «βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη».

Ευχήθηκε, δε, η νέα χρονιά, να είναι χρονιά ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική κατεύθυνση.

Μετά την Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η πλήρης δήλωση Τσίπρα

«Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τις θέσεις της χώρας μας. Η Ελλάδα, μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο, σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Η χρονιά που φεύγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων. Σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, νομίζω ότι βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, για αλλαγή κατεύθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά. Τα επόμενα χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρόνια, μετά την προηγούμενη, που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων, να είναι χρονιά ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις συντηρητικές της αξίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News