Κόσμος

Εκκενώθηκαν όλα τα σχολεία του Λος Άντζελες λόγω "απειλής"

Συναγερμός σήμανε στο Λος Άντζελες, με το FBI να διενεργεί έρευνες σε όλη την πόλη έπειτα από πληροφορίες για «σοβαρή ηλεκτρονική τρομοκρατική απειλή».

Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσαν τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης - χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί περαιτέρω - έκαναν λόγο για απειλές για βόμβες, ενώ οι Αρχές του Λος Άντζελες έδωσαν εντολή για εκκένωση όλων των σχολείων της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλείσει περισσότερα από 1.000 σχολεία και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις τους, την ίδια ώρα που οι Los Angeles Times αναφέρουν πως υπήρξε «αξιόπιστη απειλή» για βία με αναφορές σε σακίδια και δέματα σε σχολικές εγκαταστάσεις.

Με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να είναι ιδιαίτερα λίγες, το ζήτημα της απειλής αναλύεται από ειδικούς, ενώ ενισχυμένη είναι η παρουσία του FBI. Ο επικεφαλής της αρμόδιας εκπαιδευτικής υπηρεσίας δήλωσε ότι θέλει να γίνουν έρευνες σε όλα τα σχολεία της περιοχής και πρόσθεσε πως η απειλή αφορούσε αριθμό σχολείων και όχι κάποιο συγκεκριμένο.

«Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 05:00 τοπική ώρα, μου τηλεφώνησε ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες», τόνισε, από την πλευρά του ο Ραμόν Κορτίνες, προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου φοιτούν 640.000 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια.

Η συγκεκριμένη απειλή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο, από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Σχόλια