Κόσμος

Αναστασιάδης: Δε θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Κυπριακό το Μάρτιο

Αποκλείει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Κυπριακό το Μάρτιο ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να συμφωνηθούν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" Κύπρου, η οποία δημοσιεύεται την Κυριακή, ο Κύπριος πρόεδρος δηλώνει: «Μπορεί να περάσει και το 2016 και να μην υπάρξει λύση».

Το Κυπριακό, σημειώνει, «μπορεί να λυθεί και αύριο, εάν λογικευτεί η άλλη πλευρά και γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις που δε θα αφήνουν νικητές και ηττημένους».

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο κ. Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά το σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτηρίζει δοτό και αναφέρει ότι κακώς έγινε αποδεκτό να τεθεί ενώπιον του λαού.

«Έχω δηλώσει και στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δε θα επιτρέψω ένα σχέδιο το οποίο θα θεωρώ απαράδεκτο, αντί να αναλάβω την ευθύνη να το δεχθώ ή να το απορρίψω, να το θέσω ενώπιον του λαού», εξηγεί.

Επίσης, αναφέρει ότι η εκλογή Ακιντζί έδωσε μια δυναμική, καθώς ήταν πάντα ταγμένος υπέρ της εξεύρεσης λύσης, ωστόσο, επισημαίνει, «αυτό από μόνο του δεν αρκεί».

Σχόλια