Κόσμος

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε φιλοκυβερνητική συνοικία της Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χομς και γιατρούς.

«Ο απολογισμός της επίθεσης στη συνοικία Ζάχρα στη Χομς ανέρχεται σε 15 νεκρούς και τουλάχιστον 64 τραυματίες μεταξύ των αμάχων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ταλάλ Μπαράζι, ενώ ιατρική πηγή στη Χομς έκανε λόγο για 15 νεκρούς και 100 τραυματίες, μεταδίδει το protothema.gr.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του πως τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Η Ζάχρα είναι μια συνοικία όπου ζουν Αλαουΐτες στο ανατολικό τμήμα της Χομς. Η κοινότητα αυτή, στην οποία ανήκει ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, αποτελούσε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας πριν από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος το 2011.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μπαράζι, «ένα παγιδευμένο φορτηγό με 150 έως 200 κιλά εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά στο νοσοκομείο Αλ Άχλι», στη συγκεκριμένη συνοικία.

Σχόλια