default-image

Γάλλος και ο τρίτος τζιχαντιστής του Μπατακλάν

Κόσμος
Γάλλος και ο τρίτος τζιχαντιστής του Μπατακλάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας από τους δράστες της επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, και ο τρίτος τζιχαντιστής είναι γάλλος, ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Parisien, η οποία επικαλείται αξιόπιστες πηγές ασφαλείας, πρόκειται για τον 23χρονο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ.

Οι γαλλικές Αρχές έφτασαν στην ταυτοποίηση του τρίτου δράστη μέσα από την ταυτοποίηση του γεννετικού του υλικού, από μέλη του σώματός του που βρέθηκαν διάσπαρτα στο θέατρο μετά την πυροδότηση του εκρηκτικού γιλέκου.

Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.

Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι, και οι άλλοι δύο τρομοκράτες που έδρασαν μαζί του στο Μπατακλάν ήταν Γάλλοι υπήκοοι. Πρόκειται για τον 28χρονο Σαμί Αμιμούρ και τον 29χρονο Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφάι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News