Κόσμος

Βίντεο-σοκ: Παρακλάδι της Αλ Κάιντα εκτελεί "κατάσκοπο"

Η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (AQIM) έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να ομολογούν ότι κατασκόπευαν για χάρη του στρατού της Μαυριτανίας και της Γαλλίας, ενώ αμέσως μετά ο ένας από αυτούς εικονίζεται να αναγκάζεται να βγει από ένα φορτηγό στην έρημο και να πυροβολείται στο κεφάλι.

Το βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, που μεταφορτώθηκε στο YouTube, αλλά αργότερα αποσύρθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, έφερε τον τίτλο "Οι Προδότες" και δόθηκε στη δημοσιότητα ως παραγωγή της αλ Ανταλούς της οργάνωσης και παρουσιάζει τους άνδρες να δηλώνουν ότι κατασκόπευαν σε περιοχές στο βόρειο Μάλι τουλάχιστον από το 2006.

«Οποιοσδήποτε κρίνεται ένοχος για προδοσία (πρέπει) να μετανοήσει, πριν είναι πολύ αργά», αναφέρεται στην αφήγηση του βίντεο στην αραβική γλώσσα.

Στο βίντεο δε γίνεται αναφορά στις εθνικότητες των ανδρών, ούτε για το πού και για πόσο κρατούνται αιχμάλωτοι.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού της Μαυριτανίας αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο και εκπρόσωποι των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων δεν απάντησαν όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν.

Προσοχή! Το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες!

Ο ηγέτης της AQIM ανέφερε με ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποίησε την Πέμπτη μέσω Twitter ότι η οργάνωση ένωσε τις δυνάμεις της με την τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν και εξαπέλυσαν από κοινού την επίθεση της 20ής Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, που είχε αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σχόλια