Κόσμος

Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Τσαντ - Τουλάχιστον 30 νεκροί

Περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν το Σάββατο σε επίθεση που πραγματοποίησαν τρεις καμικάζι στην αγορά του Λούλου Φου, νησιού στη λίμνη Τσαντ και ανήκει στο Τσαντ.

«Τρεις καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά τους σε τρία διαφορετικά σημεία στην εβδομαδιαία αγορά του Λούλου Φου στη λίμνη Τσαντ» σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε 30 ανθρώπους, περιλαμβανομένων των καμικάζι, και προκάλεσαν περισσότερους από 80 τραυματίες.

Η περιοχή αυτή είχε τεθεί στις 9 Νοεμβρίου από την κυβέρνηση του Τσαντ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από προηγούμενες επιθέσεις καμικάζι των Νιγηριανών ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, της οργάνωσης που έχει συμμαχήσει με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εδώ και μήνες, όπως γράφει το vima.gr, η Μπόκο Χαράμ έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις και τις επιθέσεις καμικάζι στα χωριά της λίμνης που ανήκουν στο Τσαντ και βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Νιγηρία.

Τη λίμνη Τσαντ μοιράζονται η Νιγηρία, ο Νίγηρας, το Καμερούν και το Τσαντ. Μολονότι η επιφάνειά της περιορίζεται χρόνο με το χρόνο λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη, φιλοξενεί πολλά νησιά που κατοικούνται από ψαράδες. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν καταφύγει νωρίτερα φέτος στο νησί που δέχτηκε την επίθεση θέλοντας να ξεφύγουν από την Μπόκο Χαράμ.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια