Κόσμος

Λαβρόφ: Δεν άκουσα τίποτε καινούργιο από τον Τσαβούσογλου για την κατάρριψη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι δεν άκουσε τίποτε καινούργιο από τον Τούρκο ομόλογό του, στη συνάντηση την οποία είχαν στο Βελιγράδι, σε ό,τι αφορά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, στις 13 Νοεμβρίου, κοντά στη συροτουρκική μεθόριο.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ Ρώσων και Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων μετά το περιστατικό.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, δήλωσε ότι δε θα ήταν ρεαλιστικό κανείς να περιμένει ότι τα προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας θα λύνονταν σε μία συνάντηση, ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση έγινε στο φόντο των πολύ σκληρών δηλώσεων του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για την τουρκική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, την οποία αποκάλεσε "κλίκα", καθώς και των κατηγοριών του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ότι είναι η Ρωσία και όχι η χώρα του που συναλλάσσεται εμπορικά, στον τομέα του πετρελαίου, με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχόλια