Κόσμος

Παλαιστίνιος με μαχαίρι έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά

Ένας παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι πλησίασε σήμερα το πρωί σε στάση που χρησιμοποιείται συχνά για οτοστόπ κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά ισραηλινού στρατιώτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Από την επίθεση αυτή δεν τραυματίστηκε κανένας Ισραηλινός.

Από την 1η Οκτωβρίου 102 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός Άραβα πολίτη του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί σε ταραχές μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων που πετούν πέτρες και ισραηλινών στρατιωτών ή γιατί πραγματοποίησαν ή ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν -σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές- επιθέσεις με μαχαίρι, με όπλο ή παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Τα βίαια επεισόδια έχουν επίσης προκαλέσει το θάνατο 17 Ισραηλινών, ενός Αμερικανού και ενός Ερυθραίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το σταυροδρόμι του Γκους Ετζιόν, στο δρόμο μεταξύ της Βηθλεέμ και της Χεβρώνας, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχει αποτελέσει επανειλημμένα σημείο αντιισραηλινών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Αντιμέτωπη με τη βία, η διεθνής κοινότητα καλεί συχνά Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για κατευνάσουν την ένταση αλλά ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να ενισχύσει τα τιμωρητικά μέτρα.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια