Κόσμος

Κλειστό λόγω απειλών το πανεπιστήμιο του Σικάγο

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το πανεπιστήμιο του Σικάγο στο Ιλινόις των ΗΠΑ, καθώς δέχτηκε από αγνώστους που προειδοποιούσαν για σχέδιο επίθεσης ένοπλων.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ενημέρωσε τη διοίκηση του ιδρύματος χθες «ότι άγνωστοι ανήρτησαν στο Διαδίκτυο απειλές σχετικά με διάπραξη ένοπλων επιθέσεων εναντίον του Πανεπιστημίου του Σικάγο για σήμερα στις 10.00 το πρωί» τοπική ώρα, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Ζίμερ σε ανακοίνωση.

«Βασιζόμενοι στις συστάσεις του FBI και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε άλλα πανεπιστήμια στην χώρα αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με σύνεση και να ακυρώσουμε όλα τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας».

Την 1η Οκτωβρίου ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός πανεπιστημίου στο Όρεγκον, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.

Φονικές επιθέσεις με όπλα συγκλόνισαν επίσης το Τενεσί την 22α Οκτωβρίου και τη Βόρεια Καρολίνα την 1η Νοεμβρίου.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Σικάγο, σύμφωνα με το ethnos.gr,  ζήτησε από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να μην προσέρχονται στο πανεπιστήμιο και να παραμείνουν στα σπίτια τους με εξαίρεση τα στελέχη του ιατρικού προσωπικού.

Σχόλια