default-image

Σκόπια: Ξεκίνησε η ανέγερση μεταλλικού φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

Κόσμος
Σκόπια: Ξεκίνησε η ανέγερση μεταλλικού φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο στρατός της ΠΓΔΜ άρχισε σήμερα την ανέγερση μεταλλικού φράκτη στα νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα στο σημείο το οποίο διασχίζουν οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters που βρίσκεται στο σημείο αυτό.

Στρατιώτες τοποθετούν μεγάλους μεταλλικούς στύλους μέσα στο έδαφος και να ξεδιπλώνουν συρματόπλεγμα, υψώνοντας τείχος παρόμοιο με αυτό που ύψωσε η Ουγγαρία στα νότια σύνορά της με τη Σερβία και την Κροατία προκειμένου να σταματήσει το κύμα των μεταναστών.

Την ανέγερση του φράχτη είχε αναδείξει η «Κ» σε πρόσφατο ρεπορτάζ, αναφέροντας ότι με το φράξιμο της μεθορίου της με την Ελλάδα, η ΠΓΔΜ προσπαθεί να προλάβει ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων (και) από άλλα κράτη της διαδρομής βορειότερα, ή και τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που θα δέχεται.

Μεταφέρει έτσι την πίεση στην Ελλάδα, η οποία απειλείται με «ασφυξία», αφού τα προσφυγικά κύματα μη μπορώντας να εκτονωθούν προς τον βορρά, ούτε φυσικά να αναχαιτιστούν στο Αιγαίο, θα πλημμυρίσουν την ανέτοιμη, όπως όλα δείχνουν, για μια τέτοια κοσμοπλημμύρα, χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News