default-image

"Να αποτραπεί η επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας"

Κόσμος
"Να αποτραπεί η επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη συνεργασίας των μεγάλων δυνάμεων ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο Παρίσι.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, μία ημέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Σημειώνεται ότι αύριο, ο Ολάντ θα μεταβεί στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχετικά με την Τουρκία, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο Γάλλος πρόεδρος κατέστησε αναγκαία την παροχή οικονομικής βοήθειας, ώστε να φιλοξενεί στο έδαφός της τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ υποσχέθηκε μεγαλύτερη στήριξη προς τη Γαλλία, στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. «Όταν ο Γάλλος πρόεδρος μου ζητάει να σκεφθώ τι επιπλέον μπορούμε να κάνουμε, τότε είναι καθήκον μας να συλλογιστούμε επ' αυτού και επίσης να αντιδράσουμε πολύ σύντομα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος.

Νωρίτερα, οι δύο ηγέτες επισκέφτηκαν από κοινού την «Πλατεία Δημοκρατίας», αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News