Κόσμος

"Να αποτραπεί η επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας"

Την ανάγκη συνεργασίας των μεγάλων δυνάμεων ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο Παρίσι.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωθεί» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, μία ημέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Σημειώνεται ότι αύριο, ο Ολάντ θα μεταβεί στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχετικά με την Τουρκία, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο Γάλλος πρόεδρος κατέστησε αναγκαία την παροχή οικονομικής βοήθειας, ώστε να φιλοξενεί στο έδαφός της τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ υποσχέθηκε μεγαλύτερη στήριξη προς τη Γαλλία, στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. «Όταν ο Γάλλος πρόεδρος μου ζητάει να σκεφθώ τι επιπλέον μπορούμε να κάνουμε, τότε είναι καθήκον μας να συλλογιστούμε επ' αυτού και επίσης να αντιδράσουμε πολύ σύντομα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος.

Νωρίτερα, οι δύο ηγέτες επισκέφτηκαν από κοινού την «Πλατεία Δημοκρατίας», αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Σχόλια