Κόσμος

Η Ρωσία χαρίζει στη Γαλλία κουτάβι για να αντικαταστήσει τη Diesel

H Μόσχα θα χαρίσει κουτάβι ράτσας γερμανικού ποιμενικού στη Γαλλία, σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τον θάνατο της αστυνομικής σκυλίτσας Diesel, κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, κοντά στο Παρίσι, την 18η Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Κολοκολτσέφ έστειλε επιστολή στον Γάλλο ομόλογό του, Μπερνάρ Καζνέβ, όπου του πρότεινε να στείλει στη Γαλλία ένα κουτάβι, τον Ντόμπρινια, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό της Diesel.

Σε αυτήν την επιστολή, την οποία η Μόσχα ανήρτησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρώσος υπουργός γράφει ότι προσφέρει αυτό το σκυλί «ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πολίτες και την αστυνομία της Γαλλίας» για να «αντικαταστήσει την αστυνομική σκυλίτσα Diesel, που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων με στόχο την εξουδετέρωση των τρομοκρατών».

Η Ρωσία χαρίζει στη Γαλλία κουτάβι για να αντικαταστήσει τη Diesel

Το κουτάβι έχει το όνομα Ρώσου ιππότη της εποχής του Μεσαίωνα, του Ντόμπρινια Νίκιτς, ήρωα της λαϊκής παράδοσης που ήταν φημισμένος για το σθένος του, την καλοσύνη του και την τόλμη του, προσέθεσε ο κ. Κολοκολτσέφ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα εικόνες και ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το κουτάβι, ενώ παίζει με μια μπάλα (https://mvd.ru/news/item/6802710/).

Το Σάββατο ο μικρός σκύλος έκανε μια εμφάνιση και στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ηλικίας 2 μηνών, το κουτάβι μεγαλώνει σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών σκύλων στην περιοχή της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One.

Μετά την ανακοίνωση από την αστυνομία του θανάτου της σκυλίτσας Diesel, η ετικέτα #JeSuisChien περιλαμβάνεται στις πλέον δημοφιλείς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια