Κόσμος

Μάλι: Αναζητούνται τουλάχιστον τρία άτομα για την επίθεση

Τρεις τουλάχιστον άνθρωποι, οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται στην επίθεση της Παρασκευής για την αιματηρή επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu στο Μπαμακό αναζητούνται από τις Αρχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Μάλι.

«Αναζητούμε τρεις υπόπτους που ενδέχεται να εμπλέκονται στην επίθεση της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Radisson», δήλωσε η πηγή αυτή που συμμετέχει στην έρευνα. Σύμφωνα με νεότερο, επίσημο απολογισμό από τις αρχές του Μάλι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ισλαμιστών και επτά τραυματίστηκαν.

«Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστούν τα ίχνη» αυτών των προσώπων», πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις «προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η έρευνα».

Σύμφωνα με την ίδια, το ξενοδοχείο Radisson Blu, που διαθέτει 190 δωμάτια σε επτά ορόφους, «έχει τεθεί αυτή τη στιγμή πλήρως υπό έλεγχο».

Αργότερα σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το ξενοδοχείο και ο πρόεδρος του Μάλι Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά. Όπως δήλωσαν κάτοικοι της συνοικίας όπου βρίσκεται το Radisson Blu, η νύχτα πέρασε ήρεμα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν παραταγμένες μπροστά από το ξενοδοχείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι απαγορεύουν στο κοινό την πρόσβαση στο ξενοδοχείο, όμως η περίμετρος ασφαλείας γύρω από το κτίριο είναι μικρότερη από αυτή που είχε οριστεί χθες.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν τόσο η τζιχαντιστική οργάνωση αλ Μουραμπιτούν όσο και η αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQIM). Η δυτικοαφρικανική χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και τριήμερο εθνικό πένθος.

Ανίτα Ντατάρ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το skai.gr, στη δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες των θυμάτων, όπως η αμερικανίδα Ανίτα Ντατάρ που έκανε εθελοντική εργασία στην αφρικανική χώρα.

Σχόλια