default-image

Βουκουρέστι: 58 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο

Κόσμος
Βουκουρέστι: 58 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 58 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά η οποία είχε ξεσπάσει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv του Βουκουρεστίου στα τέλη Οκτωβρίου, μετά τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας η οποία νοσηλευόταν στη Γερμανία.

Η 28χρονη η οποία υπέκυψε στα τραύματά της νοσηλευόταν σε κλινική του Μπόχουμ, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Περίπου 70 άνθρωποι οι οποίοι είχαν τραυματιστεί στην πυρκαγιά συνεχίζουν να νοσηλεύονται, από τους οποίους περίπου 30 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κλινικές του εξωτερικού όπου υπάρχουν μονάδες ειδικευμένες στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την 30ή Οκτωβρίου στο νυχτερινό κέντρο στην καρδιά του Βουκουρεστίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 άνθρωποι για μια συναυλία ροκ κι ένα σόου με πυροτεχνήματα. 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και περίπου 200 τραυματίστηκαν.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου δεν είχαν άδεια για αυτού του είδους τις συναυλίες ούτε για σόου πυροτεχνημάτων, ενώ αποκάλυψαν επίσης πολλές παραλείψεις και παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας.

Πάνω από δέκα άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί, ανάμεσά τους οι τρεις ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή από αμέλεια.

Η τραγωδία στο Βουκουρέστι πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων εναντίον της ρουμάνικης πολιτικής ηγεσίας, οδηγώντας τον σοσιαλδημοκράτη Βίκτορ Πόντα να ανακοινώσει την παραίτησή του από τον θώκο του πρωθυπουργού.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News