Κόσμος

Οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Μάλι

Αφρικανική τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο. Πρόκειται για την οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν, η οποία εδρεύει στο βόρειο Μάλι και αποτελείται κυρίως από Τουαρέγκ και Άραβες.

Η οργάνωση, όπως αναφέρει το in.gr, ανέλαβε την ευθύνη με μήνυμα στο Twitter, στο οποίο ανέφερε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο ξενοδοχείο, όπου κρατούνται περίπου 130 όμηροι.

Η οργάνωση ιδρύθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια και έχει βάση την Έρημο Σαχάρα. Επικεφαλής είναι ο πρώην μαχητής της Αλ Κάιντα, Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Πέρυσι τον Μάρτιο, η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση σε εστιατόριο στο Μπαμάκο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε πέντε άτομα, για επίθεση αυτοκτονίας κατά κυανόκρανων στο βόρειο Μάλι τον Απρίλιο, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πέντε άτομα και για επίθεση σε ξενοδοχείο στο Μάλι τον Αύγουστο στην οποία σκοτώθηκαν 17 άτομα.

Εδώ και αρκετές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για ανταλλαγή πυρών. Περίπου 80 όμηροι έχουν απελευθερωθεί.

Σχόλια