default-image

Ξεκίνησε η διαδικασία συνεργασίας με την Τουρκία για το προσφυγικό

Κόσμος
Ξεκίνησε η διαδικασία συνεργασίας με την Τουρκία για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει κίνηση, η διαδικασία έχει ξεκινήσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς αναφορικά με το θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία στη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Σχοινάς έκανε αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, χτες, αλλά και στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του G20.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα καταλήξει στη μετάβαση από το κοινό σχέδιο δράσης σε μια αποτελεσματική συμφωνία που μπορεί να υλοποιηθεί και να επιφέρει συγκεκριμένες αλλαγές επί τόπου», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε πως προετοιμάζεται ήδη η προαναγγελθείσα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ με την Τουρκία, ημερομηνία για την οποία, ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα.

Εξάλλου, ερωτηθείσα για το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ, η αρμόδια για τη Μετανάστευση εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό σημείωσε πως Ελλάδα και ΠΓΔΜ βρίσκονται σε επικοινωνία και επιβεβαίωσαν χτες, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεδιάσκεψης των σημείων επικοινωνίας από τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, την κοινή τους πρόθεση για συνεργασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News