Κόσμος

Κοριτσάκι γεννήθηκε με δυο κεφάλια στο Μπαγκλαντές

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο Μπαγκλαντές νοσηλεύεται ένα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε με δύο κεφάλια.

Το μωρό γεννήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πατέρας της μικρής δήλωσε «εμβρόντητος» μόλις την αντίκρισε. «Έχει δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια, τρώει με δύο στόματα και αναπνέει από δύο μύτες», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως το παιδί έχει κανονικά από μία φορά όλα τα ζωτικά όργανά του.

«Εκτός από τα δύο κεφάλια, το νεογέννητο έχει όλο το υπόλοιπο κορμί και τα όργανά του σαν κάθε νεογέννητο», τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. «Παρόλα αυτά ευχαριστώ τον Αλλάχ για η γυναίκα μου και το παιδί μου είναι καλά στην υγεία τους», είπε ο πατέρας.

Ο ίδιος είναι ένας φτωχός εργάτης της γης και εκφράζει τις ανησυχίες τους για το αν θα τα καταφέρει να ανταποκριθεί στα έξοδα της μικρής: «Λυπάμαι για εκείνη. Γεννήθηκε από έναν φτωχό άνθρωπο. Δεν έχω λεφτά ούτε για να φροντίσω σωστά τη μητέρα της», είπε.

Νευροχειρουργοί και παιδίατροι δήλωσαν ότι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση δικεφαλίας που συμβαίνει μία σε κάθε 50.000 έως 100.000 γεννήσεις. Ωστόσο στο 60% των περιπτώσεων το μωρό είτε γεννιέται νεκρό είτε πεθαίνει λίγο μετά.

Σχόλια