Κόσμος

Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές.

Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στον καταυλισμό προσφύγων Καλάντια, κοντά στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, καθώς στρατιώτες κατεδάφιζαν το σπίτι ενός ενόπλου, ο οποίος σύμφωνα με το Ισραήλ, τον Ιούνιο σκότωσε έναν Ισραηλινό.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση στη διάρκεια της επιχείρισης κατεδάφισης του σπιτιού του Μοχάμεντ Αμπού Σαχίν, ο οποίος τον Ιούνιο σκότωσε τον Ντάνι Γκόνεν στη Δυτική Όχθη.

«Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων και απαντώντας στον άμεσο κίνδυνο (οι στρατιώτες) πυροβόλησαν προς το μέρος τους...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο στρατός.

Από τις αρχές Οκτωβρίου όπου έχει εκ νέου αναζωπυρωθεί η βία στην περιοχή με τουλάχιστον 14 Ισραηλινούς να έχουν χάσει τη ζωή τους από επίθεση με μαχαίρι ή από σφαίρες ή να έχουν παρασυρθεί από αυτοκίνητα. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 78 Παλαιστινίους.

Σχόλια